Karczek z Mleczkowa
wędzony i parzony

Opis

Wędlina PREMIUM. Wyprodukowana z karczku pochodzącego z wieprzowiny od lokalnych i polskich hodowców, o wysokiej mięsności klasy S i E. Formowany w ozdobnej siatce wędliniarskiej, następnie wędzony w naturalnym dymie olchowo – bukowym , a potem parzony.

Wędzonki z linii „Specjalności z Mleczkowa” są produkowane w oparciu o nasze tradycyjne receptury, które pozwalają na uzyskanie smaków podobnych do wyrobów, które dawniej sami robiliśmy w domu. Cały proces produkcyjny trwa aż 3 dni. Nie dodajemy żadnych dodatków smakowych. Smaki podkreślone są przyprawami naturalnymi tak by wydobyć smak z mięsa. Sposób wędzenia na specjalnie dobranych gatunkach drewna i wiórków ( olcha, buk ) nadaje tym wyrobom niepowtarzalny smak i zapach „ tradycyjnych domowych wędzonek” oraz sprawia, że Karczek z Mleczkowa jest smaczny, kruchy a zarazem soczysty.

Wędlina nagrodzona w konkursie „ produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” organizowanym przez instytut biotechnologii przemysłu rolno- spożywczego w Warszawie.

na górę