Szynka z Mleczkowa
wędzona i parzona

Opis

Wędlina PREMIUM. Wyprodukowana z szynki pochodzącej z wieprzowiny od lokalnych i polskich hodowców, o wysokiej mięsności klasy S i E. Formowana w ozdobnej siatce wędliniarskiej, następnie wędzona w naturalnym dymie olchowo – bukowym , a potem parzona.

Wędzonki z linii „Specjalności z Mleczkowa” są produkowane w oparciu o nasze tradycyjne receptury, które pozwalają na uzyskanie smaków podobnych do wyrobów, które dawniej sami robiliśmy w domu. Cały proces produkcyjny trwa aż 3 dni. Nie dodajemy żadnych dodatków smakowych. Smaki podkreślone są przyprawami naturalnymi tak by wydobyć smak z mięsa. Sposób wędzenia na specjalnie dobranych gatunkach drewna i wiórków (olcha, buk) nadaje tym wyrobom niepowtarzalny smak i zapach „tradycyjnych domowych wędzonek” oraz sprawia, że Szynka z Mleczkowa jest smaczna, krucha a zarazem soczysta.

Wędlina nagrodzona w konkursie „produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” organizowanym przez instytut biotechnologii przemysłu rolno- spożywczego w Warszawie.

na górę