Zakład Masarski KRAWCZYK

Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa

Grono zadowolonych Klientów

Naszą firmę charakteryzuje:

  • Tradycja rodzinna
  • Wysoka jakość
  • Profesjonalna obsługa
  • Własna sieć sklepów

Dyplomy i wyróżnienia

O firmie

Początek działalności ZAKŁADU MASARSKIEGO KRAWCZYK to  rok 1990. Właśnie wtedy Sylwester Krawczyk rozpoczął drogę, która trwa do dziś. Pasja do odwzorowania tradycyjnych metod wędzenia i wyrabiania wędlin „jak dawniej” stała się główną siłą napędową rozwoju przedsiębiorstwa.

Tradycyjnie od 4 pokoleń

Masarstwo to pasja przekazywana w rodzinie Krawczyków z pokolenia na pokolenie już od wielu lat. Zarówno dziadkowie, jak i ojciec Sylwestra, Zygmunt Krawczyk własnoręcznie wyrabiali wędliny. Teraz Sylwester przekazuje tę pasję również swoim dzieciom.

Dzisiaj ZAKŁAD MASARSKI KRAWCZYK to doświadczona rodzinna firma posiadająca ponad 20 sklepów firmowych na terenie Radomia, w Nowym Mieście, Warce, a także w Warszawie i Zwoleniu.


Receptura sukcesu

Zgodnie z rodzinnym mottem:

Wędlina musi być zdrowa i smaczna

Właśnie dlatego pozostajemy wierni tradycyjnym metodom wędzenia w dymie i dążymy do jak największej zawartości mięsa w każdym wyrobie. Nasze podstawowe konserwanty to wysoki standard higieniczny i właściwa temperatura na każdym etapie – od produkcji do sprzedaży. Dzięki temu od lat zmniejszamy ilość soli i minimalizujemy dodatki tak, by maksymalnie wydobyć naturalny smak samego mięsa.


W 2018 roku dostosowaliśmy nasz wizerunek oraz wystrój sklepów by bardziej podkreślał walory i wysoką jakość wyrobów.

Firmowanie własnym nazwiskiem przedsięwzięcia trwającego już ponad 30 lat
zobowiązuje nas do najwyższej jakości.

Założyciel i Prezes ZM KRAWCZYK

na górę