Opis
Wędlina PREMIUM. Wyprodukowana z karczku pochodzącego z wieprzowiny od lokalnych i polskich hodowców. Formowany w ozdobnej siatce wędliniarskiej, następnie wędzony w naturalnym dymie olchowo – bukowym.
Wędzonki z linii „Specjalności z Mleczkowa” są produkowane w oparciu o nasze tradycyjne receptury, które pozwalają na uzyskanie smaków podobnych do wyrobów, które dawniej sami robiliśmy w domu. Kompozycja przypraw sprawia że karczek charakteryzuje się unikalnym smakiem.
Sposób wędzenia na specjalnie dobranych gatunkach drewna nadaje tym wyrobom niepowtarzalny smak i zapach „tradycyjnych domowych wędzonek” oraz sprawia, że karczek z Mleczkowa jest smaczny, kruchy a zarazem soczysty.
Wędlina nagrodzona w konkursie „produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” organizowanym przez instytut biotechnologii przemysłu rolno- spożywczego w Warszawie.