Kaszanka staropolska

Opis

Wyrób podrobowy, kiszka z kaszy gryczanej nie palonej, krwi, mięsa wieprzowego i podrobów takich jak wątroba, ozory, płuca. Dodatkowo na przekroju widoczne są kawałeczki pokrojonych policzków wieprzowych – najdelikatniejszego mięsa. Niepowtarzalny smak gwarantuje idealnie zbilansowana kompozycja przypraw takich jak cebula, pieprz i ziele angielskie.

Doskonale sprawdza się podawana na gorąco po zgrillowaniu, ale również znakomicie smakuje usmażona na patelni z duża ilością cebuli oraz dodatkiem musztardy i ketchupu. Zawiera dużą zawartość żelaza niebywale ważnego dla naszego organizmu. Zdecydowanie zaletą naszej kaszanki jest brak w recepturze glutaminianu oraz polifosforanów.

Wędlina nagrodzona w konkursie „ produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” organizowanym przez instytut biotechnologii przemysłu rolno- spożywczego w Warszawie.

na górę