Kabanosy

Brakuje opisu….

Kategoria:

Opis

Kabanosy to jedne z najpowszechniejszych podsuszanych kiełbas produkowanych w Polsce. Mają idealnie suchą i równomiernie pomarszczoną powierzchnię. Ich wyjątkowy smak nadaje dodatek kminku, gałki muszkatołowej wydobywany podczas procesu wędzenia, bez konieczności dodawania wzmacniaczy czy polepszaczy smaku.

Kabanosy znakomicie sprawdzą się jako przekąska do szkoły, pracy czy też w podróży. Dzięki zastosowaniu tradycyjnej receptury i właściwemu doborowi surowca kabanosy są niezwykle kruche, co potwierdza charakterystyczny „strzał” wydobywany podczas przełamywania na pół. wyprodukowane tylko z mięsa wieprzowego w naturalnej osłonce baraniej.

Wędlina nagrodzona w konkursie „ produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” organizowanym przez instytut biotechnologii przemysłu rolno- spożywczego w Warszawie.

na górę