Boczek pieczony
tylko pieczony

Kategorie: , Tag:

Opis

Tradycyjny wyrób, wyprodukowany według starej, sprawdzonej receptury takiej samej jak to się robiło w domu. Bez żadnych konserwantów, wyłącznie w „domowej” marynacie z soli kuchennej i wywarze z ziela angielskiego, liścia laurowego i świeżo wyciśniętego czosnku, w której leżakuje 2 dni ! Wszystko to nadaje mu niepowtarzalny tradycyjny smak, zapach i wygląd. Boczek może się wydawać tłusty ze względu na jasny szary kolor mięsa, które zlewa się kolorystycznie z tłuszczykiem. Ale to tylko złudzenie optyczne, bo jest on wyselekcjonowany z najchudszych, najbardziej mięsnych świnek.

Wędlina nagrodzona w konkursie „ produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” organizowanym przez instytut biotechnologii przemysłu rolno- spożywczego w Warszawie.

na górę