O firmie

Zakład Masarski "KRAWCZYK" powstał w 1990 roku. Zbudowana od podstaw, liczącaZ.M. Krawczyk budynek 2016.03.18 kadr 01 wyretuszowany początkowo kilkanaście osób firma stała się w ciągu kilkunastu lat poważnym, renomowanym producentem mięsa i wędlin, zatrudniającym ponad 200 pracowników. Strategia rozwoju zawsze podporządkowana była doskonaleniu jakości wyrobów i sprawnej obsłudze odbiorców. Działalność zakładu obejmuje pełny cykl produkcyjny od skupu żywca, po sprzedaż mięsa i jego przetworów. Modernizując park maszynowy i wprowadzając najnowsze technologie, nie rezygnujemy z tradycyjnych, wypróbowanych przez lata staropolskich receptur.
Nasi dostawcy, to wyłącznie polscy hodowcy, sprawdzeni podczas wieloletniej współpracy, związani z nami umowami kontraktacyjnymi i potrafiący Z.M. Krawczyk budynek 2016.03.18 kadr 02wyprodukować surowiec o jakości zgodnej z naszymi bardzo wysokimi wymaganiami. Oferta asortymentowa obejmuje blisko 100 pozycji, między innymi tradycyjne polskie wędliny i wędzonki. Jakość wyrobów sprzedawanych w 24 sklepach firmowych (znajdujących się w Radomiu, Grójcu, Nowym Mieście, Pionkach, Przysusze, Warce i Zwoleniu), potwierdzają liczne nagrody zdobywane w Regionalnych Konkursach Wędliniarskich. Dobrze funkcjonujący dział transportu zapewnia terminowe dostawy towarów do wszystkich klientów.
Zakład posiada wdrożony system HACCP i uprawnienia do handlu ze wszystkimi krajami Unii Europejskiej. W styczniu 2005 roku w Garbatce ruszyła nowoczesna ubojnia wraz z rozbiorem mięsa wieprzowego "STEKPOL" Sp. z o.o. Jej udziałowcami są właściciele Zakładu Masarskiego "KRAWCZYK" oraz Zakładu Mięsnego NOWOPOL. Mamy nadzieję, że nasz znak firmowy zawsze kojarzył się będzie wyłącznie z wysoką jakością produktów i profesjonalną obsługą.